Gedurende het skiseizoen worden op de borstelbanen in Nederland diverse nationale puntenwedstrijden gehouden. De nationale wedstrijden vormen samen het Nederlandse wedstrijdcircuit. Hieronder vallen de Nederlandse kampioenschappen, een aantal seriewedstrijden en puntenwedstrijden. Elk jaar strijden de beste skiërs uit Nederland om de felbegeerde titels Nederlands kampioen(e) en Nederlands jeugdkampioen(e) op de baan.

Dit skiseizoen heeft Ski &Snowboardclub de Schans in Uden de eer om in samenwerking met de Nederlandse Skivereniging het Nederlandse Kampioenschappen Alpineskiën Baan te organiseren. Dit mooie sportevenement wordt gehouden op 19 maart 2023.

SnowStar

Als eerste zullen aan start staan de jongste skiërs tijdens de SnowStar wedstrijd.Deelname aan deze wedstrijd is voor de skiërs uit de categorie U8-U12. en hieraan is geen punten limiet verbonden, de slalom bestaat uit stubbies. Aanvang SnowStar: 09.45 uur. Aansluitend prijsuitreiking

Nederland Jeugd Kampioenschap

Hierna gaat het Nederlandse Jeugd Kampioenschap van start. Deelname aan deze wedstrijd is voorlicentiehouders uit de categorie U12-U14-U16 die voldoen aan de door de NSkiV vastgestelde limieten.De deelnemers starten in twee startgroepen: Categorie U12 en categorie U14-U16, deze categorie start in één groep op basis van NSkiV-punten. Aanvang NJK:12.45 uur. Aansluitend prijsuitreiking

Nederlands Kampioenschap

Na dit jeugdkampioenschap gaat de wedstrijddag verder met het Nederlands Kampioenschap. Deelname aan het NK alpineskiën baan is voorlicentiehouders uit decategorieën U18, U21, senioren en masters die voldoen aan de voor deelname gestelde puntenlimiet. Tevens mogen de beste 3 jongens en beste 3 meisjes U14-U16 overall van de nationale jeugdkampioenschappen baanstarten op het NK. Aanvang NK:18.10 uur. Aansluitend prijsuitreiking